Wat te doen bij vondst eerste kievitsei in de provincie Groningen?
De lente hangt in de lucht, de eerste baltsende kieviten zijn al te zien en laten van zich horen. Het duurt niet lang meer dat het eerste kievitsei wordt gevonden. Een bijzonder moment dat symbolisch staat voor de start van het broedseizoen van onze weidevogels.
Heb jij het eerste kievitsei gevonden? Meld dit dan z.s.m. bij Irene Lantman van Landschapsbeheer Groningen, telefoonnummer: 06-21319355. Zij zal je dan vertellen hoe de vondst wordt gecontroleerd en zorgen voor o.a. een fotomoment en het informeren van de media.
![Kievitsnest[5165]](https://collectiefgroningenwest.nl/wp-content/uploads/2022/03/Kievitsnest5165-scaled.jpg)
Meer projecten
Kruidenrijk grasland
Kruidenrijk weidevogelgrasland en soortenrijk productiegrasland zijn belangrijke onderdelen van natuurinclusieve landbouw. Kruidenrijk weidevogelgrasland zorgt voor een gevarieerd gewas dat bijdraagt aan een grotere…
Westerkwartier Natuurinclusief
Samen werken we aan versterking van de biodiversiteit, het verbeteren van de ruimtelijke kwaliteiten en het ontwikkelen van nieuwe kansen voor een vitale landbouw.
Verbeteren Leefgebieden Weidevogels
Binnen het project Verbeteren Leefgebieden Weidevogels worden inrichtingsmaatregelen ten gunste van het weidevogelbeheer gerealiseerd.
Weide & Water
Als de bodem goed functioneert heeft dit een positief effect op de kwaliteit en het vasthouden of afvoeren van water.
Gouden Gronden
Door het land op een natuurlijke manier te bewerken, verbetert de kwaliteit van de bodem en het water.
Actieplan Weidevogels
Groningen is een belangrijke weidevogelprovincie. Maar er is en blijft actie nodig om dit zo te houden en versterken. Daarom is het actieplan weidevogels opgesteld waarin we met vele organisaties samenwerken.
Predatieonderzoek
Wat is de rol van predatie in het weidevogelbeheer? Welke invloed hebben bijvoorbeeld vossen, zwarte kraaien of steenmarters op het broedsucces van vogels?
GLB-Pilot Hoe? Zo!
Het Europees Gemeenschappelijk Landbouwbeleid (GLB) zorgt ervoor dat er genoeg voedsel wordt verbouwd op een duurzame manier.