Liesbeth de Haan wint Groene Pluim
Onze directeur Liesbeth de Haan heeft vandaag de Groene Pluim gewonnen van Regiodeal Natuurinclusieve Landbouw. De jury was vol lof over haar; ‘Ze inspireert boeren, haar medewerkers en eigenlijk iedereen die ze tegenkomt door haar betrokkenheid en blik op de toekomst’, staat in het juryrapport. Wij zijn ontzettend trots op Liesbeth en feliciteren haar van harte. We hopen nog lang door haar geïnspireerd te worden.
De prijs werd uitgereikt door voorzitter van Regiodeal Natuurinclusieve Landbouw Klaas Fokkinga, die ook landbouwgeputeeerde is in de provincie Friesland. Vanwege ziekte van Liesbeth nam onze voorzitter Freek Nieuwenhuis de prijs in ontvangst. Liesbeth is inmiddels op de hoogte: ‘Wat een verrassing, super leuk! Maar het inzetten voor natuurinclusieve landbouw doe ik natuurlijk samen met het hele team. Het is een mooie blijk van waardering, enorm bedankt.’
De groene pluim
De groene pluim is een welverdiend compliment aan iemand of een initiatief die zich op gebiedsniveau inzet voor natuurinclusieve landbouw. Andere genomineerden waren Hans Kroodsma, Sies Krap, Rudi Hooch Antink, Tjerk Hof, Peter Harry Mulder en Corrie Terpstra.
De uitreiking gebeurde in De Lawei Drachten tijdens een door de AgroAgenda Noord-Nederland en de Regiodeal georganiseerde netwerkbijeenkomst voor boeren en andere betrokkenen over Natuurinclusieve landbouw in het noorden van het land.
Lees ook het bericht van Veldpost: Liesbeth de Haan wint Groene Pluim Regiodeal Natuurinclusieve Landbouw
![Liesbeth de Haan-Directeur[5381]](https://collectiefgroningenwest.nl/wp-content/uploads/2022/03/Liesbeth-de-Haan-Directeur5381.jpg)

Meer projecten
Kruidenrijk grasland
Kruidenrijk weidevogelgrasland en soortenrijk productiegrasland zijn belangrijke onderdelen van natuurinclusieve landbouw. Kruidenrijk weidevogelgrasland zorgt voor een gevarieerd gewas dat bijdraagt aan een grotere…
Westerkwartier Natuurinclusief
Samen werken we aan versterking van de biodiversiteit, het verbeteren van de ruimtelijke kwaliteiten en het ontwikkelen van nieuwe kansen voor een vitale landbouw.
Verbeteren Leefgebieden Weidevogels
Binnen het project Verbeteren Leefgebieden Weidevogels worden inrichtingsmaatregelen ten gunste van het weidevogelbeheer gerealiseerd.
Weide & Water
Als de bodem goed functioneert heeft dit een positief effect op de kwaliteit en het vasthouden of afvoeren van water.
Gouden Gronden
Door het land op een natuurlijke manier te bewerken, verbetert de kwaliteit van de bodem en het water.
Actieplan Weidevogels
Groningen is een belangrijke weidevogelprovincie. Maar er is en blijft actie nodig om dit zo te houden en versterken. Daarom is het actieplan weidevogels opgesteld waarin we met vele organisaties samenwerken.
Predatieonderzoek
Wat is de rol van predatie in het weidevogelbeheer? Welke invloed hebben bijvoorbeeld vossen, zwarte kraaien of steenmarters op het broedsucces van vogels?
GLB-Pilot Hoe? Zo!
Het Europees Gemeenschappelijk Landbouwbeleid (GLB) zorgt ervoor dat er genoeg voedsel wordt verbouwd op een duurzame manier.